Programkínálatunk

Vendéglátói koncepciónk alapeleme, hogy a vendégünk minél tartalmasabban kapcsolódhasson ki a nálunk töltött idő alatt és lehetőleg bepillantást nyerjen a falu életébe. Ezért több szórakozási, időtöltési lehetőséget is ajánlunk úgy a skanzen területén mint pedig szűkebb és tágabb környezetében.

A skanzen területén

>>

Vízimalom megtekintése

2012 ben sikerült a skanzenben helyreállítani az 1873 ban Görbepatakán készült vízimalmot. A kemencébe sült házikenyérhez való liszt itt örlődik.
>>

Múzeumlátogatás helyben

A skanzen területén létrehoztunk egy "népművészeti múzeumot" is, ahol a Gyimes vidékének egykori használati és berendezési tárgyai, bútorai, valamint népviselete csodálható meg.
>>

Sütőház megtekintése, használata

Két sütőházunk, valamint egy kisebb rakott tűzhely a dombon áll a vendégek rendlkezésére. Itt szoktuk készíteni a helyünk egyik fő étel-specialítását: a kemencében sült bárányt/malacot. A hagyományos házikenyér minden étel mellé fel van szolgálva. Lehetőség van sajátkezű kenyér dagasztásra és sütésére is.
>>

Családos tábor

Mikor: 2020 június 28. - 2020 július 5.
A hét nap alatt a különböző foglalkozások által (kézműves foglalkozások, nemezelés, szövés, fonás, gyöngyfűzés, baranta (magyar harcművészet), néptánc, ének tanulás, népi- és szerepjátékok, kirándulás, lovaglás, gyógynövénygyűjtés, stb.) Önök és gyerekeik tartalmas időt tölthetnek nálunk e hagyományos környezetben.
Az idén métázni is fogunk!
Árak: 160 eur- felnőt, 130 Eur 3-14 éves gyerek.
2 nél több gyerekes (fizető kategóriába eső)  családoknak további kedvezmények.

A rendezvény támogatója a Nemzeti Kulturális Alap - Halmos Béla Program


>>

Csángó est

Az általunk szervezett csángóestre autentikus, hagyományőrző helyieket hívunk, akik a népviselet és szokások bemutatása mellett a helyi táncokra is megtanítják az érdeklődőket
>>

Egyéb lehetőségek

Szervezhetők:céges csapatéptő tréningek/összetartások, gyerektáborok továbbá részt lehet venni disznóvágáson (a disznó leszúrásától a disznótoros vacsoráig mindenben)

Szabadtéri előadás

2016 Május 15 - Vasárnap 20,30 -tól
A magyar nemzeti táncegyüttes által előadott Élő Martin Archívum  látható

Szabadtéri előadás

2016 Május 15 - Vasárnap 20,30 -tól A skanzen udvarán épített szabadtéri színpadon
a Magyar Nemzeti Táncegyüttes által előadott Élő Martin Archívum  látható

A környéken

>>

Gyalogtúrázási,kirándulási lehetőségek

A környéken sok túra célpont adott, igény esetén túravezetőt biztosítunk. A szabadban töltött időt olyan specifikus tevékenységekkel dobhatjuk fel mint például a szalonnasütés

Terepjáró túra

Egy vagy több napos terepjáró túralehetőség kisebb csoportok számára (4-16 fő).
Útvonalak:
- Borospatak,Naskalat, Háromkút, Gyilkostó, Egyes kő (1 napos)
-Borospatak, Apahavas, Motor Sirülő, Szellő tető, Kóstelek, Csobányos, Egerszék, Úz völgy, Veres víz, Csángó telep, Kászon, Nyerges tető, Szent Anna tó,
Pottyond, Borospatak (2-3 napos)
-Pogányhavas, Széphavas, Bodor vész, Kondrakereszt (1 napos)