Rendezvényeink

A skanzenben igyekszünk egész évben tartalmas programokat, rendezvényeket szervezni. Ezeknél az alapszervező elem (nem meglepő módon) az értékteremtés és védés, mint például különböző vonatkozású népi kultúrával kapcsolatos rendezvényeink, amilyen az Erdély Táncházzenészek Találkozója, vagy az általunk pártfogolt Művésztábor, melynek egyik célja a gyimesi táj megörökítése az utókornak.

Állandó rendezvények

>>

Családos tábor

Mikor: 2020 június 28. - 2020 július 5.
A hét nap alatt a különböző foglalkozások által (kézműves foglalkozások, nemezelés, szövés, fonás, gyöngyfűzés, baranta (magyar harcművészet), néptánc, ének tanulás, népi- és szerepjátékok, kirándulás, lovaglás, gyógynövénygyűjtés, stb.) Önök és gyerekeik tartalmas időt tölthetnek nálunk e hagyományos környezetben.
Az idén métázni is fogunk!
Árak: 160 eur- felnőt, 130 Eur 3-14 éves gyerek.
2 nél több gyerekes (fizető kategóriába eső)  családoknak további kedvezmények.

A rendezvény támogatója a Nemzeti Kulturális Alap - Halmos Béla Program


Szabadtéri előadás

2016 Május 15 - Vasárnap 20,30 -tól
A magyar nemzeti táncegyüttes által előadott Élő Martin Archívum  látható

Szabadtéri előadás

2016 Május 15 - Vasárnap 20,30 -tól A skanzen udvarán épített szabadtéri színpadon
a Magyar Nemzeti Táncegyüttes által előadott Élő Martin Archívum  látható

Erdélyi Táncházzenészek Találkozója

Mikor: 2015 május 7. - 2015 május 10.
Minden tavasszal (május hónap folyamán) 60-70 zenész gyűl össze egy hosszú hétvégére, és bemuzsikálja az egész völgyet. A csütörtök és pénteki szakmai nap után a szombat nyilt nap a népzene, néptánc kedvelők számára.
>

Művésztábor

Mikor: október
Minden év október első hetében a tábor neves képzőművészeknek ad otthont. Az itt elkészített alkotásokból kiállítás nyílik. A művésztábor meghívásos alapon működik. Művészeti vezetők: Gaál András és Márton Árpád.
>

Táncházas szilveszter

Mikor: december
Évente szilveszteri mulatságot szervezünk a csűrben, ahol táncházas zene kíséretében búcsúztathatja az óévet.Ha táncházas vagy, szeretsz mulatni, és a sízést sem veted meg, akkor itt a helyed, ugyanis a fergeteges éjszakai mulatságok mellett napközben lehetőséged van sízni az új gyimesfelsőloki sípályán! (850 m kék és piros pálya, korszerű felvonóval, hóágyúkkal és hótaposóval felszerelve)