Rendezvényeink

A skanzenben igyekszünk egész évben tartalmas programokat, rendezvényeket szervezni. Ezeknél az alapszervező elem (nem meglepő módon) az értékteremtés és védés, mint például különböző vonatkozású népi kultúrával kapcsolatos rendezvényeink, amilyen az Erdély Táncházzenészek Találkozója, vagy az általunk pártfogolt Művésztábor, melynek egyik célja a gyimesi táj megörökítése az utókornak.
Ha Ön nem egy "átlagos" lakodalmat szeretne, e gyönyörű és hagyományos környezetben minden bizonnyal felejthetetlenné tudja tenni ezt az alkalmat. Akár három éjjel s három nappal tartó lakodalomra is lehetőség van. A csűrben 200 fő is elfér, de lehetőség van a mellette lévő boros pince használatára is ami további 60 főt jelent. A hely továbbá alkalmas különbőző családi-, baráti-, és céges rendezvények lebonyolítására, és vállalunk az étkezés biztosításától a zenéig (elsősorban népzene), valamint az elszállásolásig mindent, hogy Ön kedvére és gondtalanul mulathasson. Foglalja le időben, lépjen kapcsolatba velünk mihamarabb, hogy egyeztethessünk igényeiről!

Állandó rendezvények

Erdélyi Táncházzenészek Találkozója

Mikor: 2015 május 7. - 2015 május 10.
Minden tavasszal (május hónap folyamán) 90-100 zenész gyűl össze egy hosszú hétvégére, és bemuzsikálja az egész völgyet. A csütörtök és pénteki szakmai nap után a szombat nyilt nap a népzene, néptánc kedvelők számára.
>

Művésztelep

Mikor: október
Minden év október első hetében a tábor neves képzőművészeknek ad otthont. Az itt elkészített alkotásokból kiállítás nyílik. A művésztábor meghívásos alapon működik. A tábor utolsó napján záró kiállítás, melyre szívesen látunk minden érdeklődőt. 

Művészeti vezetők: Gaál András és Márton Árpád.

>

Táncházas szilveszter

Mikor: december
Évente szilveszteri mulatságot szervezünk a csűrben, ahol táncházas zene kíséretében búcsúztathatja az óévet.Ha táncházas vagy, szeretsz mulatni, és a sízést sem veted meg, akkor itt a helyed, ugyanis a fergeteges éjszakai mulatságok mellett napközben lehetőséged van sízni az új gyimesfelsőloki sípályán! (850 m kék és piros pálya, korszerű felvonóval, hóágyúkkal és hótaposóval felszerelve)