Gyimesi Skanzen Panzió

Történetünk:

Meglátni és megszeretni – így kezdődött. 2002-ben a Szász család megvásárolta a jelenlegi területet, melyen egy öreg ház és egy csűr  árválkodott. Később a környező patakokból gyűjtötték a pusztulásra ítélt házakat, melyeket eredeti formájukat hűen megtartva, újra felépítették. A 2008 óta működő Skanzen, 14 régi parasztház megmentésének eredménye. A hely egy olyan falumúzeum, mely szálláshelyként és rendezvény helyszínként működik. Ideális helyszín lakodalmak, táborok, céges rendezvények szervezésére. ( Roman: https://wildventure.ro/cazare-skanzen-panzio-harghita/ ) 125 ember elszállásolását és 250 fő étkeztetését tudjuk biztosítani. A hozzánk látogatók megtapasztalhatják a múltat hagyományos környezet és gasztronómia által. Hatalmas rendezvénycsűr (220 fős), szabadtéri fedett terasz ( 80 fős) , két kisebb rendezvényterem (40-40 fős), vízimalom, múzeum és kápolna található a magán létesítményben és mindez egy gyönyörű természeti környezetben. Ezek mellett, melegvizes dézsa (10 fő), fatüzelésű szauna és só kamra áll a relaxációra vágyó vendégeink rendelkezésére. A gyimesi táj felfedezésében szekeres, terepjáró és gyalogtúráink adnak lehetőséget, a hagyományos kultúra bemutatására a „gyimesi est” alkalmával nyújtunk ízelítőt. Bővebb információkért keressék fel honlapunkat: www.skanzen.ro 3 km távolságra tőlünk télen sípálya működik, illetve egész évben, Románia leghosszabb bob pályája várja az adrenalinra is vágyó vendégeket. www.facebook.com/skigyimes Mindenkit jó szívvel várunk!

Ház: 14

Szobák: 35

Ágyak: 125

Fürdőszobák: 11

Parkolók: 60+

BELÉPŐDÍJ LÁTOGATÓK SZÁMÁRA: FELNŐTT 10,- RON / GYEREK (4-13) 5.- RON

éve a vendégeink szolgálatára
Hektár
Hagyományos szoba
11400
Happy Visitors

HÁZAINK

A terület
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+

GALÉRIA

SZOLGÁLTATÁSAINK

Csángó est

Népviseletes, néptáncos bemutató hagyományos gyimesi zenére. Történelmi áttekintés, hangszer-, népviselet bemutató. Táncoktatás.

Terepjáró túra

Akár két Toyota Hilux-al rövid, fél napos, vagy egész napos túrák. Borospatakról Apahavasra, Naskalatra, Gyilkostó – Békásszoros. 2-16 főig.

Dézsa és szauna

A patak partján található gyimesi paraszt ház egy fatüzelésű szaunát és sószobát rejt magában. Mellette lévő melegvizes dézsa is igénybe vehető.

RENDEZVÉNYEINK

ERDÉLYI TÁNCHÁZZENÉSZEK TALÁLKOZÓJA

Minden tavasszal (május hónap folyamán) 90-100 zenész gyűl össze egy hosszú hétvégére, és bemuzsikálja az egész völgyet. A csütörtök és pénteki szakmai nap után a szombat nyilt nap a népzene, néptánc kedvelők számára.

TÁNCHÁZAS SZILVESZTER

Évente szilveszteri mulatságot szervezünk a csűrben, ahol táncházas zene kíséretében búcsúztathatja az óévet.Ha táncházas vagy, szeretsz mulatni, és a sízést sem veted meg, akkor itt a helyed, ugyanis a fergeteges éjszakai mulatságok mellett napközben lehetőséged van sízni az új gyimesfelsőloki sípályán! (850 m kék és piros pálya, korszerű felvonóval, hóágyúkkal és hótaposóval felszerelve)

MŰVÉSZTELEP

Minden év október első hetében a tábor neves képzőművészeknek ad otthont. Az itt elkészített alkotásokból kiállítás nyílik. A művésztábor meghívásos alapon működik. A tábor utolsó napján záró kiállítás, melyre szívesen látunk minden érdeklődőt. Művészeti vezetők: Gaál András és Márton Árpád.